Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> GENEL

GENEL Her konuda yazıp çizebileceğiniz bölümümüz.

Dünya'nın Sonu.....

Dünya'nın Sonu..... Dünya'nın Sonu--Kıyamet Senaryoları..... Dünyanın geleceği ile ilgili çalışmalar, yakın yılları kapsamıyor. Uzun vadeli gelişmeler üzerinde de çalışmalar sürüyor. Bu konuda çok sayıda bilim adamı tahminler yürütüyor ve dünya ülkelerinin liderlerini uyarıyorlar ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 30-Haziran-2009, 17:29   #1 (permalink)
gamarcoba
Süper Moderatör
 
Üyelik tarihi: 07-Haziran-2009
Ad- Soyad: Çiğdem ÇOLAK
Bulunduğu yer: Bursa
Yaş: 40
Mesajlar: 243
Teşekkürleri: 475
92 mesajına 258 kere teşekkür edildi.
Cool Dünya'nın Sonu.....

Dünya'nın Sonu--Kıyamet Senaryoları.....

Dünyanın geleceği ile ilgili çalışmalar, yakın yılları kapsamıyor. Uzun vadeli


gelişmeler üzerinde de çalışmalar sürüyor. Bu konuda çok sayıda bilim adamı


tahminler yürütüyor ve dünya ülkelerinin liderlerini uyarıyorlar ve önlemler


almaya çağırıyorlar.

Dünyanın geleceği ile ilgili çalışmalarda bulunan bilim adamlarından biri de Stephen Hawking'dir. Ünlü İngiliz bilim adamı Stephen Hawking1 dünyanın 2800'de sona ereceğini ve doğanın kendi kendini bitireceğini iddia etmiştir. Ünlü fizikçi, "Bilim ilerleme kaydetmeli ve yaşanacak yeni bir gezegen bulunmalı" demektedir.

ingiliz bilim adamı Stephen Hawking'in kainatın sonu hakkında yaptığı açkılamaları, İngiliz BBC Televizyonu, Hawking'e ayırdığı özel programda tekerlekli sandalyeye mahkum bilim adamıyla bilgisayar aracılığıyla konuşmuştur. Spikerin sorularını bilgisayarına yazdıklarıyla cevaplayan Hawking, küresel ısınmadan, buzulların erimesinden bahsettiği bir sırada Antarktika kıtasında 45 kilometre uzunluğunda 17 kilometre genişliğinde bir buzdağı koptuğunu, yayın devam ederken, haberi alt yazıyla veren televizyon, Yüzyılın gelmiş geçmiş en büyük bilim adamının insanlığa uyarısı ciddiye alınmalı' yorumunu yapmıştır.

1000 yıl içinde yok olacak Zamana karşı yarıştığımızdan bahseden Hawking, diğer bilim adamlarına da şöyle seslendi, "İnsan başka gezegenler keşfedemezse dünyayla birlikte 1000 yıl içinde yok olacak".

Dünya Çevre Konferansı öncesi, felaket haberlerini sıralayan Hawking, dünyanın sonu gelmeden insan neslinin yaşaması için başka dünyalara göç edilmesi gerektiğini söyledi.

Ozondaki deliğin Amerika kıtası boyutlarına ulaştığını belirten Hawking, atmosferi etkileyen 6 zararlı gazın üretiminin durdurulması gerektiğini hatırlattı.

1 Stephen Hawking; 8 Ocak 1942'de İngiltere'de doğdu. Babasının isteğiyle 1959'da Oxford Üniversitesi nde Doga Bilimleri okumaya başladı. İstediği kadar başarılı olamıyordu. Motor neurone teşhisi koyulan Hawking, hastalığını araştırmak için tıpla da ilgilenmeye başladı. 1973de Astronomi Enstitüsü'nü bırakıp, Cambridge Üniversitesi'nde matematik ve teorik fizik üzerine çalışmaya başladı. 1977'de bu okulda profesör oldu. 1985 yazında Cenevre'de rahatsızlandı. O günden beri hareket edemiyor.

Stephen Hawking, Karadeliklerin sırrını keşfetti. 1970'de kara delikler üzerine çalışmaya başladı. Kuantum teorisi ve izafet teorilerini kullanarak kara deliklerden radyasyon yayıldığını keşfetti. 1971'de uzaydaki birçok objenin 10 (üzeri) 9 ton kadar ağır olduğunu ancak bir proton büyüklüğünde olduklarını buldu. 1984'de başladığı "Zamanın Kısa Tarihi" adlı kitabını 1988de tamamlayabildi. Kitap satış rekorları kırdı ve 7 yıl sonra Sunday Times gazetesinden 237 haftadır en çok satan kitap ödülünü aldı. Hawking, kitabı dışında da birçok ödül almıştır. Stephen Hawking, Amerika Ulusal Bilim Akademisi üyesidir.

Hawking'in dünyanın sonu teorisini dünyanın önde gelen bilim adamlarından Dünya Çevre Örgütü İklim Değişimi bölümü Başkanı Dr. Ute Collier, Amsterdam Üniversitesi Çevre Programı ve İklimler Kürsüsü başkanı Prof Pier Vellinga da doğruladı. Program, Hawking'in bugüne kadar yaptığı önemli açıklamaları ve yaşantısını gösteren bir belgeselle sona erdi.

İşte Hawking'in Kıyamet senaryosu. Ünlü fizikçi Stephen Hawking, dünyanın sonunu 2800'lü yıllar olarak belirledi. Dünyanın kendi kendisini yok edeceğini belirten Hawking, "insanlığın son bin yılı kaldı. Üçüncü Milenyumu görmeyiz" dedi. Hawking'in senaryosu şöyle:

2000-2400 yılları arası; El Nino yüzündün iklim değişiklikleri olacak, iklim değişimi nedeniyle sıtma, tifo gibi hastalıklar yeniden baş gösterecektir. Kasırga ve hortumlar dünyayı kasıp kavuracak. Sera etkisi şiddetini artıracaktır, dünya ısısı süratle artacaktır. Önümüzdeki 100 yıl içinde meydana gelecek ısı değişimleri bitki örtüsünü etkileyecektir. Buzulların erimesi su baskınlarını artıracaktır. Alp Dağları başta olmak üzere birçok bölge büyük çığ felaketlerine sahne olacaktır. Isınma bugünkü süratiyle devam ederse, 400 yıl içinde Alp Dağları'nda kar kalmayacaktır.

2400-2500 yılları arası; Özellikle Güney Yarımküre etkilenecektir. Güney Yarımküreden Kuzey Yarımküreye göçler başlayacaktır. Su seviyesi okyanuslarda süratle yükselecek. Aynı dönemlerde Güney Avrupa'da büyük bir kuraklık başlayacaktır. Kuzey Avrupa ise sel sularıyla boğuşacaktır.

2500-2800 yılları arası; Güney Yarımkürede ölümden kaçan insanlar, Kuzey Yarımküreye kaçınca, göçler, ülkeler arası savaşlara neden olacaktır. Çevre kirliliği doğal kaynaklan kurutacaktır. Kuzey ve Güney Yarıkürelerdeki buzullar eriyecek. Karaların çoğunu su kaplayacaktır.

2800- ve sonrası; Dünyanın atmosferi değişecek ve dünya Venüs gibi Sülfürik asitlerden oluşacak, hiçbir canlı yaşayamayacaktır.

Hawking, kıyamet senaryosuna geçtiğimiz 100 yıl içinde meydana gelen doğa olaylarını inceleyerek ulaştığını söylüyor, işte Hawking'in senaryosuna konu olan doğa felaketleri: 1. Orta Amerika'da ölüm saçan büyük fırtına ve kasırgalar, 2. Güney Amerika'daki fırtınalar, 3. Amerika'yı sellere boğan El Nino isimli iklim değişikliği. 4. Britanya'da meydana gelen bütün sel gibi doğa felaketleri, 5. Kutuplardan kopan buzdağları, 6. Asya'yı kasıp kavuran kuraklık, 7. Asya ve Afrika'da ölümlere neden olan kuraklıktan doğan hastalıklar. Ve Şimdi tüm bilim adamları, uzmanlar ve yöneticiler, Hawking'in bu senaryosunu tartışıyorlar. Bazıları Hawking'e hak veriyorlar ve önlem alınmasını istiyorlar. Bazıları da Hawking! hayalperestlikle suçluyorlar. Dünyanın geleceği ile ilgili tartışmalar devam ederken, dünyamız üzerinde felaketler yaşanmaya devam ediyor, insanoğlunun dünyanın dengesini bozabilecek faaliyetlerinde ise beklenen bir yavaşlama görülmüyor. Eh ne diyelim, dünya insanları, herhalde, bütün gün boyunca gezinen
yumurtlama zamanı geldiğinde fellik fellik folluk arayan ve sonunda rast gele bir yere yumurtla***** yumurtasını kıran tavuk misali, dünya üzerindeki tüm dengeleri bozacak ve dünya insanoğlunun yaşamasına müsaade etmeyecek düzeye geldiğinde, önlemler düşünmeye başlayacaklar. Ancak bu geç kalmış önlem pek yararlı olmayacak, dünyada insan hayatı sona erecektir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, dünyanın geleceğinin daha parlak ve daha iyi olması güzel bir düşünce.
Alıntıdır.


gamarcoba isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
gamarcoba kullanıcısına teşekkür edenler:
bahriaskin (01-Temmuz-2009)

Alt 30-Haziran-2009, 17:31   #2 (permalink)
DreameR-Türk
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: 05-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Çorum
Mesajlar: 475
Teşekkürleri: 75
125 mesajına 263 kere teşekkür edildi.
Standart

Güzel paylaşımdı elinize sağlık.
DreameR-Türk isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
dünyanın, sonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:53.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq