Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

GENEL TOPİK

> GENEL

GENEL Her konuda yazıp çizebileceğiniz bölümümüz.

Kutuplarda Gizli Araştırmalar..

Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. "Buzsuz Bölge Fenomeni" 16. yüzyıldan kalma Piri Reis’in ünlü haritasında kutupların buzlarla kaplı olması gereken bölgelerini niye göstermediği bugüne kadar açıklanamayan bir olgudur. Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından 1960 yılında yürütülen ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 10-Şubat-2010, 20:20   #1 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart Kutuplarda Gizli Araştırmalar..


"Buzsuz Bölge Fenomeni"
Kutuplarda Gizli Araştırmalar..


16. yüzyıldan kalma Piri Reis’in ünlü haritasında Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. kutupların buzlarla kaplı olması gereken bölgelerini niye göstermediği bugüne kadar açıklanamayan bir olgudur.


Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından 1960 yılında yürütülen topografik bir çalışma sırasında Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. Piri Reis haritasının araştırılan kısmının yani Queen-Maud bölgesinin ve Palmer yardımadasının sahil şeridinin tam bir uygunlukla haritaya işlendiği tespit edilmiştir. Ayrıca Piri Reis haritasının jeolojik verileri Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. İsveç-İngiliz ortak keşfi gezisi sırasında (1949) yapılan Antarktika’nın yapısı ile ilgili bu kadar hassas belgelere nasıl ulaştığı bugüne kadar ortaya çıkartılamamıştır. (Yarbay Harold Z. Ohlenmeyer Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. 8. Teknik Keşif Filosundan Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. SAC Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. USAF Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. Westover AFB Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. MA)


Nazi Almanyası’nın 1938/39 yılları arasında yaptırdığı “Neuschwabenland” keşif gezisi sırasında da buzsuz bölgeleri rastlandığı rapor edilmişti. Amiral Byrd’le yapılan “High Jump” askeri operasyonunda Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. nakliye uçakları komutanı yarbay David Bunger de buzsuz bölgelere rastlandığını rapor etmişti. Queen-Mary bölgesi ve Knox-Land arasındaki bu bölge Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. o zamandan beri “Bunger’s Qase” diye adlandırılır.


Rus Güneykutbu araştırmacıları Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. bu buzsuz bölgeye “Polyana” adını vermişlerdi. Bu buzsuz göller bazen 300.000 km büyüklüğünde olabiliyor ve kutbu çevreleyen denizin her yerinde bulunuyordu. Ayrıca bu gölleri besleyen bilinmeyen –muhtemel yer altı kaynak suları- sıcak su kaynakları vardır. Bunlar içinde Weddel denizinde 3 yıl açık kalan Polyana’lar en bilinenidir. (Science New Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. 1982 Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. 122 Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. s. 183)

Son olarak 1996’da uydu verileri Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. kutup platosu yakınlarında eski bir Rus ileri karakolu olan Vostok çevresindeki buzun üç kilometre altında gömülü devasa bir gölü ortaya çıkardı. Sismik aletlerle göl ölçüldü ve bu sıcak su gölünde milyonlarca yıllık mikroorganizmaların yaşadığı öne sürüldü.
2 Nisan 1998 tarihli “Milliyet” gazetesinde Nilüfer Kuyaş’ın “Hayatın başlangıcına yolculuk” başlıklı yazısında çok ilginç açıklamalar vardı:

“Bilim adamları Antarktika buzullarının dört kilometre altında esrarengiz bir dünya keşfettiler. Yaşlı buzul kütlelerinin dibinde gizlenmiş Vostok Gölünde milyonlarca yıldır burayı mesken edinmiş mikroskobik canlılar bulundu.
St. Petersburg’da yapılan bilimsel toplantı Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. aslında iki yıldır bilim camiasının gündeminde olan bir konuyu birdenbire dünya kamuoyunun dikkatini çekti.


Bu projeyi NASA ile Rusya Bilimler Akademisi ortaklaşa yürütüyor. Güney Kutbu’na yaklaşık 1000 km. uzaklıkta Ruslara ait Vostok araştırma merkezinde sürdürülen çalışmalar Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. tam bir macera filmi gibi.
Ruslar buzu delerek saklı göle çok yakınlaşmışlar Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. ama birden kazı durdurulmuş. Keşfedilen göldeki doğal ortamı Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. dışarı gelecek etkilerden koruya-ak incelemek gerekiyor.

Kazının bundan sonraki bölümü “sıcak su testeresi” diyebileceğimiz bir yöntemle yapılacak; termal bir sonda Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. sıcak suyun açtığı yoldan derine indikçe kendi kendini sterilize ederek göle ulaşırken Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. tekrar ondan buzlar arkasından kapanacak.

Bilim adamlarının bu esrarengiz gölde çeşitli canlılar olduğundan şüpheleri yok; çünkü gölün üzerini örten buz kademelerinde hapsolmuş mikropları ve diğer mikroskobik canlıları uzun süredir inceliyorlar.

“Garip şeyler bulduk Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. bazıları daha önce hiç görmediğimiz şeyler!” diyor NASA yetkilisi Richard Hoover.


Mantar Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. sünger Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. bakteri ve yosun türlerine benzetme yolyula matrak isimler takmışlar. Miki Fare Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. Klingon Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. kirpi yahut hindi artığı adını verdikleri mikroorganizmalar Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. gelecekte Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. saklı gölde bulunabilecek diğer canlılar hakkında ipucu sağlıyor. İnceledikleri buz kalıpları en az 400.000 yıllık. Saklı gölün sularındaki yaşamın ise Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. birkaç milyon yıldır dış dünya ile temas olmadan sürdüğü tahmin ediliyor. Göldeki canlı zaman kapsülünün otuz milyon yıl önceki dünyada bağlantısı olması işten bile değil.

Bilim adamları Antarktika’daki saklı gölde kullanılacak sondaj yöntemlerinin Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. uzayda da uygulanabileceğini umuyorlar. Çünkü Jüpiter gezegenin uydusu Eropa’dan keşfedilen okyanus da kilometrelerce buzun altında duruyor.


Antartika’daki saklı göl Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. 25 yıldan fazla bir zaman önce keşfedilmiş; CIA’nın casus uydularından çekilen fotoğraflar sayesinde.”
Yukardaki açıklamalar bana 1982 yılında Amerika’da “Globe Mail” adlı bir dergide yayınlanan ilginç bir açıklamayı çağrıştırdı.

Dergi Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. “NASA bilim adamları Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. Güney Kutbu’ndan sıcak su ihtiva eden bir gölü Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. aynı zamanda büyük bir UFO üssünü keşfettiler!” diye yazmaktaydı. Yüzlerce mil buzlarla kaplı bir alanın ortasında Kaliforniya eyaletinin yüzölçümünden daha büyük bir göl keşfedilmişti.
Kaliforniya Üniversitesi emekli öğretim üyesi fizikçi Lane Childress’e göre Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. uzay gemilerinin üssü bu gölün dibinde idi. Bilim adamları bu gölü Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. Nimbus 5 uydusunun çektiği fotoğraf vasıtası ile keşfetmişlerdi. Childerss’in iddiasına göre Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. göldeki sıcaklığın nedeni uzaylıların gölün dibinde inşa ettikleri devasa şehirlerdi.

Bu ısı bütün yıl boyunca buzların erimesini sağlıyor ve uzaylılar da oradaki üsten faaliyete geçiyorlardı.


Kutuplarda Gizli Araştırmalar..

Kutuplarda Gizli Araştırmalar..


Bir NASA çalışanın itirafları:

1977 yılı Aralık ayında NASA’dan Tom Gates’in Arkansas’daki kolej öğrencilerine verdiği bir kurs’ta Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. öğrencilerden biri ona “Kutup Açıklıklarını” sorunca Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. Gates büyük bir şaşkınlıkla “Bunu da nerden çıkardın” diye karşılık verdi. Öğrenci Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. Bernard ve Gardner’in kitaplarını okuduğunu söyledi. NASA çalışanı sözlerine devam ederek şu açıklamayı yaptı;
“Biliyorsunuz Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. kutuplar üzerinden geçen uydularımız var. Bunlar bulutsuz ve berrak havalarda çok netlikle dünyanın içini görüntüleyebilmektedirler. NASA tarafından çekilen kutuplara ait fotoğraflar bütün dünyaya dağıtılıyor. Ancak kutuplardaki “Açıklığı” gösteren fotoğraflar sansürlenmektedir.

Kanada Hava Kuvvetlerinin Kuzey Kutbu’nun sıcak bölgelerindeki gizli görevi:
Kanadalı bir TV prodüktörü 1980’li yılların sonlarına doğru Bernard’ın “İç Dünya” ile ilgili kitabını okumuştu. Bir çalışma günü sonunda işvereni Terry Dowding ile bu konuları konuşurken Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. Dowding Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. Kanada Hava Kuvvetlerinin 40’lı yıllarda –kendisinin de katıldığı- gerçekleştirdiği bir görevden söz etti. Dowding’e göre Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. mürettebat Kuzey Kutbu’nda Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. yeşillikler ve kuşlar ihtiva eden sıcak bir bölgeye rastlamıştı. Geri dönüşleri esansında görevleriyle ilgili tek bir kelime bile etmemeleri emredilmişti.

Denizaltı askerlerinden biri suskunluğunu bozuyor:
1976 yılında Amerikalı bir yazar Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. “İç Dünya” üzerinde çekilecek bir film için senaryo yazarken Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. tesadüften bir denizatlıda askerliğini yapmakta olan genç bir donanma mensubu ile karşılaşır. Aralarındaki konuşma Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. “İç Dünya” konusuna gelince Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. genç asker onun bu konuda bilgi sahibi olmasına çok şaşırır. Asker önce konuşmak istemez Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. çünkü daha önce bu konuda konuşan diğer askerler tutuklanmışlardı. Kendisi de 6 aylık bir görevden yeni dönmüştü ve ona da bu konuda “mutlak sessizlik” emredilmişti O ancak şu kadarını söyleyebildi: “Kuzey Kutbu’nda araştırma yapan bir çok denizaltı vardı. Görev sonuçlarının askerler arasında konuşulması ve tartışılması kesinlikle yasaklanmıştı. Askerin dikkatini çeken çok önemli bir şey vardı: Resmen aynı yeri araştırmalarına rağmen Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. her seferinde başka bir bölgenin haritası çıkarılıyordu.”

Kutuplarda Gizli Araştırmalar..
Essa 7 uydusundan aynı fotoğrafın 1967 yılında çekilmiş siyah beyaz hali mevcut.
Kutuplarda Gizli Araştırmalar..
Bugün google earth' e baktığımız zaman güney kutbu tamamen puslu bir kamufle vardır. Ve o bölgeye bakılamıyor yalnızca merkeze tıklandığında bazı fotolar mevcuttur.
Kutuplarda Gizli Araştırmalar..


Kuzey Kutbu’nun altındaki denizaltı araştırmaları:
Amerikan nükleer denizatlısı “Nautilus” Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. 1958 yılında “Operasyon Sunshine” adıyla anılan Kuzey Kutbu’nda bir keşif gezisine çıktı. Amiral A. Burke’un komutası altında “Nautilus” Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. 1-6 Ağustos tarihleri arasında kutbun buzullarının altına bir yolculuk yaptı. Deneme yolculuğu sırasında yanlış bir yere gidilmesine rağmen Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. denemenin başarı ile sonuçlandığı açıklanmıştı.
Yolculuk sırasında mürettebata sıcak iklimlerde kullanılabilecek giysiler verilmiş ve “mutlak sessizlik” emri verilmişti. Mürettebat Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. diğer denemelerde öngörülmemiş güçlüklerle karşılaşmıştı. Ayrıca onlar kutbun altında yalnız su olmadığını da görmüşlerdi. Kutbun altından geçiş denemesi esnasında Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. yollarına engel olan yer dalgası ile karşılaşmışlardı. 25 m. kalınlığında buz ve yer dalgası arasında sadece 10 m. yer kalmıştı.
Prensip olarak Amerikan Deniz Kuvvetlerinin bütün denizaltı operasyonları gizli tutulmaktaydı.

Natulius’dan sonra Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. 1958-1962 yılları arasında “Skate” Kutuplarda Gizli Araştırmalar.. “Sargo” ve “Seadragon” adlı Amerikan denizatlıları Kuzey kutbunun buzlu sularında aktif görev aldılar. SSCB de “Leninsky Komsomol” adlı denizaltı ile 1962 yılında Kuzey Kutup denizinin haritasını çıkartmıştı.



zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
zumrut_ kullanıcısına teşekkür eden 4 üye:
bahriaskin (11-Şubat-2010), Cahit ERAYDIN (10-Şubat-2010), Fatih GÜRIŞIK (14-Şubat-2010), Tugay NAYKI (15-Şubat-2010)

Alt 10-Şubat-2010, 22:03   #2 (permalink)
SoneR
Bizim Coğrafya Admini
 
SoneR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Soner
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 287
Teşekkürleri: 29
82 mesajına 260 kere teşekkür edildi.
Standart

Zümrüt hanım çok teşekkür ederim bu bilgiler için. Bu Dünyada bizlerde yaşıyoruz ama sanki sadece kendilerinmiş gibi herşeyi yapıp bize bir açıklama yapmazlar.
__________________
Biz Bir Millet

İki Devletiz

Forum Kuralları | Atatürk | Türkiye | Yardım | Arama | İletişim

Kesinlikle Özel Mesaj Yoluyla Yardım İstemeyiniz.
SoneR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 14-Şubat-2010, 14:31   #3 (permalink)
Fatih GÜRIŞIK
Özel Üye
 
Fatih GÜRIŞIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: Kayseri
Yaş: 42
Mesajlar: 983
Teşekkürleri: 856
476 mesajına 1.541 kere teşekkür edildi.
Standart

Teşekkürler Zümrüt Hanım ellerinize sağlık..
Fatih GÜRIŞIK isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Alt 14-Şubat-2010, 16:03   #4 (permalink)
zumrut_
Zümrüt Üye
 
zumrut_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 08-Haziran-2009
Ad- Soyad: zumrut
Bulunduğu yer: Yurt dışı
Mesajlar: 1.249
Teşekkürleri: 1.215
762 mesajına 2.493 kere teşekkür edildi.
Standart

SoneR ™ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zümrüt hanım çok teşekkür ederim bu bilgiler için. Bu Dünyada bizlerde yaşıyoruz ama sanki sadece kendilerinmiş gibi herşeyi yapıp bize bir açıklama yapmazlar.
.............iyide bizler gibi kör bakısla yaşayan insan topluluğuna açıklasalar ne olur açıklamasalar ne olur . akşam haberlerini kaç kişi izler? gerçi haberlerde haber olsa barı. ama genede ip uclarından gidisatları anlarsın . bırakın bu gibi haberleri kendi burnumuzun ucundA NE OLUĞ BİTTİGİNDEN haberdar değiliz.etrafımıza bir göz atalım. biz insanların ılgi alanları ne? lay lay loy lom veya tek yönlü şartlandırılmş insan ordusu piyonlar kuklalar kuklaların arkasındakı kuklacılar hay huy gidiyoruz işte ......soner bey sonuç olarak bu haberi duydunuz işte. demekki duyurmuşlar şuna inanıyorum dünyada saklı bir şey yoktur yeterki araştırmacı ruhumuz meraklı ilgi alanlarımız olsun.değilmi. bu gün biraz çok konuştum ağıra kaçtıysa bizim coğrafyadan özür dilerim . hay allah şimdi aklıma geldi bugun de sevgili günümü ne ? boş işler müdürlüğü , akıllıların parayı insan cebinden cekme günü desek . benimde bula bula bu gündemi konuşacagim tuttu. ama emek verdim yazdım silemem......zümrüdüanka
zumrut_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 15-Şubat-2010, 12:47   #5 (permalink)
Tugay NAYKI
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Ad- Soyad: Mustafa Yıldız
Mesajlar: 4.878
Teşekkürleri: 2.435
1.608 mesajına 9.665 kere teşekkür edildi.
Standart

Her türlü olumsuzluğun altından yine t.ABD çıkıyor..!!

Dün Katar'da ''U.S.A. İslam Konferansı yapılmış..!!

Teşekkürler zümrüt hanım..
__________________
''Bu topraklar bomboş arsalar değildir, adı Vatandır. Vatan; Dünyada, parası, fiyatı, karşılığı, borsası, piyasası olmayan tek şeyin adıdır.''

Nihat GENÇ


Cumhuriyet onurla yaşar! Cumhuriyet bağımsızlıktır, onurumuzdur, dirliğimizdir, bereketimizdir, Nasrettin Hoca'dır, Yunus Emre'dir, bütün bu değerleri çocuklarımıza anlatmaktır. Onur ve şeref kazınmış ve çıkartılmıştır bu topraklardan. Böyle cumhuriyet olacaksa hiç olmasın, yıkılır bir tanesi daha yapılır.

Nihat GENÇ
[/SIZE]
Tugay NAYKI isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
araştırmalar, gizli, kutuplarda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:57.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq