Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda  
Ana Sayfa'ya Git Forum'a Git Arşiv
Go Back   Bizim Coğrafya - Hayat Coğrafya'da, Coğrafya Hayatımızda >

SINAVLAR

> ÖSS

ÖSS ÖSS sınavı ile ilgili paylaşımlar .

Türkiye Coğrafyası Genel Tarama.. (50 Test)

Türkiye Coğrafyası Genel Tarama.. (50 Test) TÜRKİYE COĞRAFYASI genel DEĞERLENDİRME TESTİ (Cevaplar soruların sonundadır) 1. Asagidaki tarim ürünlerinden hangisinin Türkiye’deki toplam üretiminde, Ege Bölgesi’nin payi yakla*** %80′den fazladir A) Incir B) Elma C) ...
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07-Haziran-2009, 23:19   #1 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 63
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart Türkiye Coğrafyası Genel Tarama.. (50 Test)

TÜRKİYE COĞRAFYASI genel DEĞERLENDİRME TESTİ
(Cevaplar soruların sonundadır)
1. Asagidaki tarim ürünlerinden hangisinin Türkiye’deki toplam üretiminde, Ege Bölgesi’nin payi
yakla*** %80′den fazladir
A) Incir
B) Elma
C) Pamuk
D) Turungil
E) Misir

2. Hatay ilinin genelde mevsimlik göç almasina karsin, bu ildeki Iskenderun ilçe merkezi yerlesme
amaçli göç almaktadir.
Iskenderun’un bu özelligi asagidakilerden hangisiyle açiklanabilir?

A) Ulasim olanaklarinin yeterli olmasi
B) Eski bir yerlesim merkezi olmasi
C) Tarim alanlarinin genis olmasi
D) Balikçiligin gelismis olmasi
E) Endüstri kuruluslarinin yogun olmasi

3. Türkiye’de iç ve dis turizmin gelismesinde asagidakilerden hangisinin katkisi en azdir?
A) Ulasim olanaklarinin gelistirilmesi
B) Tarihi eserlerin korunmasi
C) Turizm egitimine önem verilmesi
D) Yöresel özelliklerin tanitilmasi
E) Bankacilik hizmetlerinin hizlandirilmasi

4. Türkiye’de asagidakilerden hangisini üreten endüstri kuruluslarinin sayisi digerlerinden daha azdir?
A) Seker
B) Demir-çelik
C) Pamuklu dokuma
D) Çimento
E) Bitkisel yag

5. Asagidaki grafikte, 1997 genel nüfus sayimina göre türkiye nüfusunun cografi bölgelere dagilisi
gösterilmistir.
Grafikte l numara ile gösterilen cografi bölge asagidakilerden hangisidir?

A) Ege
B) Marmara
C) Karadeniz
D) Iç Anadolu
E) Akdeniz

6. l. Jeotermal santral
II. Petrokimya
III. Termik santral
Yukaridakilerden hangilerinin, kullanilan hammaddenin çikarildigi yerin yakinma kurulmasi zorunludur?

A) Yalniz l B) Yalniz II C) Yalniz III D) I ve II E) II ve III

7. Türkiye’de seracilik en çok Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesi’nin kiyi kesimlerinde yapilmaktadir.
Asagidakilerden hangisi bunun nedenlerinden biridir?
A) Sulama olanaklarinin yeterli olmasi
B) Yagis miktarinin fazla olmasi
C) Isitma giderinin düsük olmasi
D) Toprak türlerinin çesitli olmasi
E) Düzlüklerin çok yer tutmasi

8. Türkiye’de akarsularin genellikle en fazla suyu ilkbaharda tasimalarinin temel nedeni asagidakilerden
hangisidir?
A) Akarsularin tasidigi madde miktarinin artmasi
B) Kar erimeleri ile yagislarin birlesmesi
C) Barajlardaki fazla sularin bosaltilmasi
D) Taban suyu seviyelerinin yükselmesi
E) Buharlasmanin azalmasi

9. Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin ekonomisinde, asagidakilerin hangisinden elde edilen gelirin payi
digerlerinden daha azdir?
A) Tarim ürünleri
B) Hayvansal ürünler
C) Petrol üretimi
D) El sanatlari
E) Enerji üretimi

10. Tarimsal nüfus yogunlugu, bir ülkede veya bir bölgede tarim ve hayvancilikla geçinen nüfusun o ülke
veya bölgedeki tarim için kullanilan alana bölünmesiyle elde edilir. Buna göre, Dogu Anadolu
Bölgesi’nde tarimsal nüfus yogunlugunun fazla olmasi asagidakilerden hangisiyle açiklanabilir?
A) Sebze tariminin yaygin olmasiyla
B) Tarima elverisli alanlarin az olmasiyla
C) Endüstrinin belirli yerlerde toplanmis olmasiyla
D) Genç nüfusun fazla olmasiyla
E) Bölge disinda göçün fazla olmasiyla

11. Asagidakilerin hangisinde verilen tarihlerde, Sinop’ta gündüz ve gece süreleri Antalya’dakinden daha
uzundur?
Gündüz süresi - Gece süresi

A) 21 Haziran 21 Aralik
B) 21 Mart 23 Eylül
C) 23 Eylül 21 Haziran
D) 21 Ocak 23 Eylül
E) 21 Aralik 21 Mart

12. Samsun’da asagidakilerden hangisi, bu ilde daginik yerlesmenin Rize’dekinden daha az olmasinda
etkilidir?
A) Balikçilikla ugrasanlarin sayisinin daha az olmasi
B) Nüfus yogunlugunun fazla olmasi
C) Engebeligin daha az olmasi
D) Yillik yagis ortalamasinin daha az olmasi
E) Tarim ürünlerinin daha çesitli olmasi

13. Türkiye’de yetistirilen hayvan türleri, yörenin iklimine ve bitki örtüsüne göre degismektedir. Buna
göre, yaz yagislarinin fazla oldugu ve gür otlaklarin bulundugu yörelerde hangi hayvanciligin en
yaygin olmasi beklenir?
A) Kümes hayvanciligi
B) Ipek böcekçiligi
C) Büyükbas hayvancilik
D) Küçükbas hayvancilik
E) Aricilik

14. Bir fiziki haritada, Akdeniz bölgesinde yer alan Isparta ovasi ile Çukurova’nin farkli renklerle
gösterilmesi asagidakilerden hangisiyle açiklanabilir?
A) Akarsu rejimlerinin farkli olmasiyla
B) Yükseltilerinin farkli olmasiyla
C) Yillik yagis miktarinin farkli olmasiyla
D) Bitki örtüsünün farkli olmasiyla
E) Boylam derecelerinin farkli olmasiyla

15. Türkiye’de meydana gelen erozyonun, asagida siralanan olaylardan hangisinin olusumunda
dogrudan etkisi yoktur?
A) Körfezlerin giderek dolmasinda
B) Meralarin azalmasinda
C) Tarimsal verimin düsmesinde
D) Kirsal yörelerden sehirlere göçün artmasinda
E) Bitki türünün azalmasinda

16. Asagidakilerden hangisi, Dogu Karadeniz Bölgesi’ne ait bir özellik degildir?
A) Yükseltinin çok oldugu yerlerde alpin denilen dag çayirlari görülür
B) Yükseltinin az oldugu yerler genis yaprakli ormanlarla kaplidir
C) Yagis fala oldugundan bölgede turunçgiller yetismez
D) Kiyidan itibaren yükselti artar
E) Denize bakan yamaçlar gür bitki örtüsüyle kaplidir

17. Asagidaki cografi bölümlerin hangisi yer sekillerinin daha sade olmasi nedeniyle, tarima daha
elverislidir?
A) Dogu Karadeniz
B) Dogu Akdeniz
C) Bati Akdeniz
D) Kuzey Trakya Bölümü
E) Bati Karadeniz

18. Asagida verilen tarim ürünlerinden hangisinin üretimi, Marmara bölgesinde en azdir?
A) Findik
B) Misir
C) Zeytin
D) Ayçiçegi
E) Pirinç

19. Ülkemizde sekerpancarinin en fazla üretildigi bölge hangisidir?
A) Ege Bölgesi
B) Marmara Bölgesi
C) Iç Anadolu Bölgesi
D) Akdeniz Bölgesi
E) Dogu Anadolu Bölgesi

20. Türkiye’deki madenler ve madencilikle ilgili olarak asagida siralanan yargilardan hangisi yanlistir?
A) Bazi maden rezervleri bakimindan Türkiye dünyada ilk siralarda yer alir
B) Maden yataklari bakimindan Türkiye zengin bir ülkedir
C) Türkiye’de ilk demir-çelik fabrikasi Karabük’te kurulmustur
D) Madencilik ihracata en büyük paya sahiptir
E) Türkiye’de otomobil endüstrisi gelismektedir

21. Asagidaki ürünlerden hanisinin üretiminin sinirli olmasi, sadece iklime bagli degildir?
A) Incir
B) Hashas
C) Zeytin
D) Findik
E) Çay

22. Asagidaki illerimizin hangisinde, konfeksiyon endüstrisi en fazla gelismistir?
A) Bursa
B) Izmir
C) Denizli
D) Istanbul
E) Kayseri

23. Asagida verilenlerden hangisi, Türkiye’deki tarimin bir özelligi sayilamaz?
A) Tarima dayali üretim giderek artirmaktadir
B) Tarimla ugrasan nüfus giderek azalmaktadir
C) Ticarette tarim ürünlerinin de ö-nemli bir yeri vardir
D) Tarimla ugrasan nüfusta giderek artis gözlenmektedir
E) Türkiye’de endüstri alaninda kullanilan tarim ürünleri de üretilmektedir

24. l. Aras
II. Susurlu
III. Kizilirmak
IV. Menderes
V. Sakarya

Yukarida verilen nehirlerimizin hangisinde, aktigi bölgelerin yerlesim ve sanayilesme durumu dikkate
alindiginda kirlenme orani en azdir?

A) l B) III C) V D) II E) IV

25. l. Kocaeli
!l. Bozüyük
III. Izmir
IV. Çan
Yukari verilen merkezlerde gelisen endüstri kolu asagidakilerden hangisidir?

A) Kagit
B) Dokuma
C) Seramik
D) Ilaç
E) Gemicilik ve vagon

26. Ülkemizde nüfus yogunlugu, kiyi bölgelerimizde iç bölgelere oranla daha fazladir. Bu kurala
uymayan yöremiz asagidakilerden hangisidir?
A) Izmit yöresi
B) Samsun yöresi
C) Zonguldak yöresi
D) Taseli platosu
E) Menderes havzasi

27. Asagida verilenlerden hangisi, Türkiye’de et veriminin artirilmasina bir katki saglamaz?
A) Kaliteli yem üretimine önem verilmesi
B) Hayvan islahina önem verilmesi
C) Hayvan sayisinin arttirilmasi
D) Hayvancilik egitimine önem verilmesi
E) Besicilige önem verilmesi

28. Asagidaki etmenlerden hangisi, ülkemizdeki nüfus dagilisini en az etkilemektedir?
A) Dogal göllerin varligi
B) Turizm olanaklari
C) Ulasim kolayligi
D) Is olanaklari
E) Iklim kosullari

29. Ülkemizdeki Ürgüp-Göreme yöresi turizminin gelismesinde asagidakilerden hangisinin katkisi daha
azdir?
A) Yörede Hiristiyanliga ait kiliselerin bulunmasi
B) Peribacalarinin varligi
C) El sanatlarinin gelismis olmasi
D) Tanitiminin çok iyi yapilmasi
E) Yer alti sehirlerinin olmasi

30. Türkiye’de Karadeniz ile iç bölgeler arasinda demiryolu baglantisinin saglandigi iller hangi seçenekte
dogru verilmistir?

A) Samsun-Zonguldak
B) Trabzon - Zonguldak
C) Samsun - Trabzon
D) Sinop-Ordu
E) Sinop-Zonguldak


__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cahit ERAYDIN kullanıcısına teşekkür eden 3 üye:
Ayşenur KILIÇ (22-Temmuz-2009), bahriaskin (23-Temmuz-2009), grande punto (17-Şubat-2014)

Alt 07-Haziran-2009, 23:19   #2 (permalink)
Cahit ERAYDIN
Bizim Coğrafya Yöneticisi
 
Cahit ERAYDIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Bulunduğu yer: BURDUR
Yaş: 63
Mesajlar: 2.075
Teşekkürleri: 565
836 mesajına 4.324 kere teşekkür edildi.
Standart

31. Izmir ve Istanbul limanlarinin, digerlerine oranla daha fala gelismesinde asagidakilerden hangisinin
katkisi daha azdir?
A) Dis pazarlara açik olmasi
B) Art ülkesinin genis olmasi
C) Sanayinin gelismis olmasi
D) Stratejik ve jeopolitik konumlari
E) Nüfus yogunlugunun fazla olmasi

32. Asagidaki bölgelerimizden hangisi sanayi ve nüfus bakimindan Türkiye’de ilk sirada yer alir?
A) Ege
B) Karadeniz
C) Iç Anadolu
D) Akdeniz
E) Marmara

33. Asagidaki cografi bölgelerin hangisinde, ekili dikili alanlarin bölge topraklari içindeki payi en fazladir?
A) Marmara
B) Iç Anadolu
C) Dogu Anadolu
D) Karadeniz
E) Akdeniz

34. Asagidaki yerlerin hangisinde;
i. Keten, kenevir
ii. Sarimsak
iii. Pirinç
Ürünleri yogun olarak yetistirilmektedir?

A) Çatalca- Kocaeli
B) Bati Karadeniz
C) Antalya
D) Kiyi Ege
E) Konya

35. Türkiye’de ipek böcekçiliginin en fazla gelistigi merkezler asagidakilerden hangisidir?
A) Adana- Kütahya
B) Bursa- Adapazari
C) Edirne- Çan
D) Istanbul-Iznik
E) Kastamonu- Bolu

36. Türkiye’de seramik endüstrisinin en çok gelistigi merkez asagidakiler-den hangisidir?

A) Bursa - Balikesir
B) Aksaray - Konya
C) Iznik- Kütahya
D) Adana- Mersin
E) Ankara- Kirikkale

37. Bir yerden endüstrinin kurulmasi ve gelisebilmesi için gerekli kosullardan biri de ham maddeye
yakinliktir. Bu genellemeye asagidaki endüstri kuruluslarindan hangisinde uyulmamistir?
A) Kirikkale - Petrokimya
B) Samsun - Sigara fabrikasi
C) Çaycuma - Kagit fabrikasi
D) Izmir- Zeytinyagi
E) Batman- Petro Kimya

38. Istanbul -Izmit arasinda, Izmir ve Manisa çevresinde, Adana - Mersin arasinda asagidakilerin hangisi
en çok gelismistir?
A) Sanayi
B) Ormancilik
C) Besi hayvanciligi
D) Kümes hayvanciligi
E) Tarim

39. Seker fabrikalari seker pancari üretim alanlarina yakin kurulur. Buna göre asagida verilen bölgelerin
hangisinde seker fabrikasi kurulmamistir?
A) Iç Anadolu Bölgesi
B) Ege Bölgesi
C) Karadeniz Bölgesi
D) Ege Bölgesi
E) Güneydogu Anadolu Bölgesi

40. Asagidaki sehirlerin hangisinde ticari faaliyetler daha fazla gelismistir?
A) Kars
B) Agri
C) Kastamonu
D) Afyon
E) Izmir

41. Asagidaki limanlardan hangisi iç kesimlerle
gelisememistir?
A) Mersin
B) Izmir
C) Sinop
D) Istanbul
E) Samsun

baglantisi az ve arka bölgesi daglik oldugu için

42. Ege kiyilarinda bulunan Efes sehri eski dönemlerde liman sehri iken su an denizde uzakta kalmistir.
Bu durumun nedeni asagidakilerden hangisidir?
A) Heyelan
B) Erezyon
C) Deprem
D) Sel baskinlari
E) Orman yanginlari

43. I. Karadeniz Bölgesi
II. Ege Bölgesi
III. Güneydogu Anadolu Bölgesi
IV. Dogu Anadolu Bölgesi
V. Akdeniz Bölgesi
Türkiye’nin yukarida verilen cografi bölgeleri, sosyoekonomik yönden gelismislik oranlarina göre
degerlendirildiginde en alt sirada hangisi yer alir.

A) l
B) II
C) III
D) IV
E) V

44. Türkiye’de görülen gecekondulasma olayiyla ilgili olarak asagidaki bilgilerin hangisi dogrudur?
A) Gecekondulasma yalnizca büyük kentlerde ve bunlarin da belli bir bölgesinde yer aldigi için

hizmetlerde kolaylik saglanmaktadir.
B) Büyük kentlerdeki konut yetersizligi sorununa çözüm getirmektedir.
C) Altyapi hizmetleri kolay ve saglikli verilmektedir.
D) Genellik sehirlerin disinda olduklarindan çevre düzenlemesine engel olmamaktadirlar.
E) Özellikle büyük kentlerde yeterli denetimin olmamasi nedeniyle ö-nemli bir kazanç kaynagi

(rant) olmustur.

45. I. Dünyada çocuk ölümleri en fazla 7-10 yas arasinda olmaktadir.
II. Çocuk ölümlerinin en yüksek oldugu yerler arasinda Avrupa ve K. Amerika ülkeleri yer almaktadir.
III. Çocuk ölümlerinin en bas nedenleri arasinda düzensiz beslenme aliskanliklari gelmektedir.
IV. Çocuk ölümlerinin en önemli nedenlerinden biri çocuk felcine karsi ve diger hastaliklara karsi asi
yapilmamasidir.
V. Türkiye’de çocuk ölümleri Avrupa ve K. Amerika ülkelerine oranla daha düsüktür.
Dünyadaki çocuk ölümleriyle ilgili olarak yukarida verilen bilgilerden hangisi dogrudur?

A) l
B) II
C) III
D) IV
E) V

46. I. Egitim, saglik, trafik hizmetlerinin yetersizligi
II. Çevre kirliligi
III. Alisveris merkezlerinin azligi
Yukaridakilerden hangileri Istanbul, Ankara, Izmir, Bursa gibi büyük sehirlerin önemli sorunlari arasinda
bulunmaktadir?

A) Yalniz l
B) Yalniz II
C) Yalniz lll
D) l ve II
E) l ve III

47. Türkiye’de konutlarda yapi malzemesi olarak kullanilan malzemeler konutlarin bulundugu yerin iklim,
bitki örtüsü ve jeolojik yapisina bagli olarak degisir. Buna göre, Ürgüp, Avanos ve Nevsehir
çevresindeki konutlarda yapi malzemesi olarak asagidakilerin hangisinin kullanilmasi beklenir?
A) Ahsap
B) Kil tasi
C) Volkan tüfü
D) Marn
E) Granit

48. Asagidaki verilen yerlerin hangisinde yaz mevsimi ile kis mevsimi arasindaki sicaklik farki daha
fazladir?
A) Orta Karadeniz
B) Kiyi Ege
C) Antalya Bölümü
D) Güney Marmara
E) Konya

49. Türkiye’nin en Dogusu ile batisi arasinda 19 meridyen farkinin olmasi asagidakilerin hangisine
dogrudan etki eder?
A) Asya ve Avrupa kitalarinda topraklarinin olmasi
B) Yüzey sekillerinin engebeli olmasina
C) Baslangiç meridyeninin dogusunda olmasina
D) Dogusu ile batisi arasinda 76 dakikalik zaman farkinin olmasina
E) Kuzeyi ile güneyi arasinda 6 paralel farkinin olmasina

50. Asagidakilerden hangisi veya hangileri Ege Bölgesi’ndeki delta ovalarinin ortak özelligidir?
I. Nüfus yogunlugunun fazla olmasi
II. Endüstri bitkilerinin daha fazla yetistirilmesi
III. Kiyilarinda büyük göllerin bulunmasi
A) Yalniz ll
B) Yalniz II
C) Yalniz
D) l ve II
E) II ve III

CEVAP ANAHTARI


1. A 11. A 21. B 31. E 41. C
2. E 12. C 22. A 32. E 42. B
3. E 13. C 23. D 33. A 43. D
4. B 14. B 24. A 34. B 44. E
5. B 15. D 25. C 35. B 45. D
6. A 16. C 26. D 36. C 46. E
7. A 17. D 27. C 37. A 47. C
8. B 18. A 28. A 38. A 48. E
9. B 19. C 29. C 39. E 49. D
10. B 20. D 30. A 40. E 50. D
__________________
Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler !!!

KEMAL ATATÜRK






Öğretmenler ; Cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister
KEMAL ATATÜRK
Cahit ERAYDIN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cahit ERAYDIN kullanıcısına teşekkür eden 3 üye:
Ayşenur KILIÇ (22-Temmuz-2009), bahriaskin (18-Şubat-2014), grande punto (17-Şubat-2014)
Alt 22-Temmuz-2009, 10:55   #3 (permalink)
Ayşenur KILIÇ
Süper Moderatör
 
Ayşenur KILIÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 04-Haziran-2009
Mesajlar: 2.465
Teşekkürleri: 3.087
456 mesajına 1.430 kere teşekkür edildi.
Standart

Cahit hocam çok teşekkürler .
Ayşenur KILIÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla

Alt 17-Şubat-2014, 21:35   #4 (permalink)
grande punto
Üye
 
Üyelik tarihi: 23-Ocak-2010
Yaş: 37
Mesajlar: 52
Teşekkürleri: 62
4 mesajına 4 kere teşekkür edildi.
Standart Cevap: Türkiye coğrafyası genel değerlendirme testi

Ellerinize sağlık hocam.
grande punto isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
coğrafyası, değerlendirme, genel, testi, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:59.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by BizimCografya.com® Copyright ©2008 - 2011, Baylas
Bu Forumda üyeler kendi düşüncelerini yazabilir bu yüzden yazılan içeriklerden BizimCoğrafya.com Sorumlu tutulamaz. Yinede Yasalarca yasaklanmış içerikleri yada telif hakkı olabilecek içerikleri şikayet etmek için info@bizimcografya.com adresine mail atabilirsiniz, en kısa sürede dönüş yapılacaktır...

Baylas | Coğrafya | Sınav | Mynaq